minimalist photography of open door minimalist photography of open door

Wat is bekend over Bart Appeltans’ afkomst?

Bart Appeltans is een Belgische interieurarchitect. Hij heeft een sterke reputatie in de Belgische interieurontwerpsector en staat bekend om zijn stijlvolle en functionele ontwerpen. Zijn werk omvat eigenlijk veelal residentiële projecten, waarbij hij innovatieve oplossingen en esthetisch verantwoorde keuzes combineert, maar het ook graag ’tijdloos’ houdt.

Waarschijnlijk ken jij hem van zijn tijd dat de interieurarchitect te zien was in het programma Blind gekocht. Gedurende vijf jaar hielp hij mensen om van hun nieuwe woning een werkelijk paleisje te maken. Helaas maakte hij in 2023 te stoppen met dit programma. Enfin, in de tussentijd heeft hij niet stilgezeten en inmiddels zijn er meer projecten op zijn pad gekomen. We vertellen je in deze blog graag wat er allemaal over hem te ontdekken is.

Boeken, programma’s en een eigen bedrijf

Interieur- en architectenbureau SFAR, dat Appeltans samen met Liesbet Bemong in 2008 oprichtte, is misschien eigenlijk wel waar het allemaal mee begon. Je kan immers niet zomaar als ‘expert’ in een programma als Blind gekocht verschijnen, als je geen kennis van zaken hebt.

Maar goed, zoals we zeiden is Appeltans weg bij het programma. Betekent dat dan dat hij in de tussentijd stil heeft gezeten? Nee, natuurlijk niet. Hij heeft inmiddels meerdere interieurboeken uitgebracht en is in 2024 weer in een nieuw programma te zien, samen met Laura Tesoro. In Dag & Bedankt nemen studenten afscheid van hun ouderlijk huis en laten hun kamer omtoveren tot een paleisje voor hun ouders. Je kan wel begrijpen wie daar de inrichting doet, haha! Overigens is Appeltans ook te zien geweest in andere programma’s, maar dat wist je waarschijnlijk al wel.

Privéleven

En dan over naar het privéleven van deze Belgisch publiekelijke verschijning. Het is immers het feit dat wanneer je bekend bent, je ‘fans’ en andere geïnteresseerden ook graag van alles willen weten over je privéleven.

Het volgende kunnen we je daarover vertellen: hij is al jarenlang samen met zijn vriend Dennis. Ze wonen ook samen en hebben een hond, een labradoodle, genaamd Bo. Het stel heeft in hun relatie verschillende tegenslagen gekend, maar eigenlijk blijven ze altijd nog wel optimistisch. Voor de duidelijkheid: ze zijn niet getrouwd en hebben daar ook niet per se de wens naar, maar goed, zeg nooit nooit.

Afkomst

Vervolgens zijn er ook velen van jullie die mogelijk interesse hebben in de afkomst van Appeltans. Voor zover wij weten komt hij uit Herk-de-Stad en is daar dan ook opgegroeid. Sterker nog, hij woont er nu nog steeds en zal schijnbaar wel een soort band met de stad hebben opgebouwd.

Toch betekent het niet dat hij er voor eeuwig blijft wonen. Zo staat een penthouse in Hasselt ook nog wel hoog op het lijstje. Maar goed, dat heeft niks te maken met zijn afkomst. Over die afkomst gesproken: er is daar eigenlijk niet heel veel over bekend. Het is niet alsof hij veel over zijn jeugd of familie spreekt, waar je enige informatie wellicht uit had kunnen halen.

Conclusie

Pff, we zouden zeggen, wil je écht uitgebreide informatie over Appeltans, kijk dan of je informatie kan vergaren uit interviews. De kans achten we echter klein dat je alles zal vinden van waar je naar op zoek bent. Verder vinden we Appeltans in principe een geweldig persoon en iemand wie zeker smaak heeft. We blijven hem volgen op de voet en zien jou graag terug bij Belangrijk in de toekomst!