woman laying on bed woman laying on bed

Nadelen m-line matrassen: wat je in gedachten moet houden

Volgens sommigen bestaat er een fenomeen waarbij mensen op een bepaalde leeftijd ineens er naar uitzien om naar bed te gaan. Deze mensen hebben hun ‘wilde jaren’ achter de rug, zijn een x aantal uur per week aan het werk en snakken ’s avonds naar die heerlijke rust. Good for them, maar wij geloven dat eigenlijk iedereen er wel naar uit kijkt om op een zeker punt lekker te gaan slapen.

En of dat nu om 2100u is of pas om 0230u, dat bed wordt op een zeker moment aangeraakt. Wij hebben niet lang geleden geïnvesteerd in een goed matras en dat maakt die ervaring nog tien keer beter. Hoe zit dat eigenlijk met jou? Lig jij al tien jaar op hetzelfde matras die eigenlijk wel aan vervanging toe is? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar een nieuwe. In deze blog vertellen we je alles over de zogeheten m-line matrassen!

Dit kenmerkt m-line matrassen

Sleep well. Move better.”

We weten bijna zeker dat jij bovenstaande quote in je hoofd mee las. Want, m-line is inderdaad een van die merken welke in veel reclames aan bod komen. Bovenstaand slogan sluit de reclame dan meestal af. Nooit eerder had je waarschijnlijk door dat dit zo in je hoofd zit gegrift, maar goed, it is what it is. Het zou in elk geval erg mooi zijn als hun slogan in de matrassen echt naar voren komt.

M-Line matrassen staan gelukkig bekend om hun hoogwaardige materialen en ergonomisch ontwerp. Ze maken vaak gebruik van traagschuim en latex voor optimale ondersteuning en comfort. Deze matrassen zijn ontworpen om drukpunten te verlichten, bewegingsoverdracht te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Verschillende soorten matrassen

In principe zijn verkoopt M-line matrassen voor van allerlei mensen. Een greep uit hun assortiment laat zien dat ze onder andere:

  • Medic motion (visco-elastisch schuim)
  • Iconic (nieuwste technieken, toplaag van talalay latex)
  • Cool motion (combinatie van traagschuim en koudschuim)
  • Green Motion (duurzaam, onderdelen vervangbaar, geen lijm)

-matrassen in hun assortiment hebben. Eigenlijk staat elk matras er wel om bekend dat het matras zich vormt naar de controle van je lichaam. Een fijn gegeven als je je bedenkt dat je dan als het ware altijd het gevoel heeft dat je wordt omhuld. Voor zij die daar een benauwend gevoel van krijgen, is die cool motion een oplossing. Het matras blijft koud aanvoelen, omdat de warmte kan ontsnappen. Zo kent ieder soort matras (ze hebben er nog meer) hun eigen voordelen.

De moeilijkheid van nadelen

Het is altijd moeilijk om nadelen te schrijven over zoiets als een matras. De ervaring van hoe iemand slaapt op een specifiek matras, heeft namelijk met veel meer dan alleen het matras te maken. Kijk bijvoorbeeld maar naar:

  • Materiaal: Matrassen zijn gemaakt van verschillende materialen (traagschuim, latex, veren, enz.), die elk een andere ondersteuning en comfortniveau bieden.
  • Hardheid: Wat voor de ene persoon comfortabel is, kan voor een ander te hard of te zacht zijn. Dit hangt vaak af van je gewicht en slaaphouding.
  • Temperatuurregulatie: Sommige matrassen houden warmte vast, terwijl andere beter ademend zijn. Dit kan de slaapkwaliteit beïnvloeden.
  • Slaaphouding: Mensen die op hun zij slapen hebben vaak een zachtere matras nodig dan zij die op hun rug of buik slapen.
  • Persoonlijke voorkeur: Wat je gewend bent of wat je prettig vindt, speelt een grote rol.
  • Fysieke gezondheid: Mensen met rugklachten of andere fysieke problemen hebben vaak specifieke eisen aan hun matras.

Met andere woorden, een ervaring van een matras is erg persoonlijk. We vinden het dan niet eerlijk om een heel merk van matrassen aan of af te raden.

Negatieve ervaringen

Wel kunnen we bekijken waar de negatieve ervaringen van mensen vooral vandaan komen. Lees:

! Deze punten zijn gehaald uit ervaringen die niet per definitie representatief zijn voor het hele merk !

  • Kuilvorming
    Er zijn tientallen ervaringen die beschrijven dat er na korte tijd (enkele jaren) al kuilen zijn ontstaan in het matras van M-line. Of dit mogelijk ligt aan gewicht van de slaper of daadwerkelijk de kwaliteit van een bepaald soort schuim, is niet bekend.
  • Prijs
    Tja, een goede nachtrust kent voor ons geen prijskaartje. Toch kunnen we ons wel degelijk voorstellen dat het voor sommige mensen best aan de prijs is zo’n m-line matras. Vergelijk je het bijvoorbeeld met een goedkoop matras van de Ikea, dan kan je al met een euro of 100 à 200 klaar zijn. De matrassen van M-line kunnen zomaar duurder zijn €1000. Tja, je moet het geld er wel voor hebben.
  • Klantenservice
    Dit is al helemaal een punt waar de verschillen enorm zijn, maar er zijn inderdaad mensen die de klantenservice van M-line niet goed vinden. De levertijd is lang, de gradatie punten zijn niet op peil etcetera etcetera. We zouden zeggen, doe je eigen onderzoek en bedenk of dit een punt is waarop je een heel merk op voorhand al niet meer wil overwegen.

Advies

Mocht je een slechte slaper hebben of bijvoorbeeld kampen met bepaalde fysieke gezondheidsklachten, dan kan je overwegen een professional in te schakelen. Iemand die weet wat kan helpen om je beter te laten slapen en welk soort matras daar dan bij hoort. Wellicht is een traagschuimmatras wel helemaal iets voor jou. Test een dergelijk matras bij verschillende merken, waaronder M-line uit, en veil daarna je eigen oordeel.

We hopen dat je op deze manier voldoende bent geïnformeerd en inderdaad begrijpt dat de nadelen bij een gerenommeerd merk als M-line vaak van vrij persoonlijke aard zijn.