Summer thunderstorm Summer thunderstorm

Jacotte Brokken: wat heeft haar afkomst met haar werk te maken?

Jacotte Brokken is een dame wie je waarschijnlijk kent als weerpresentator. Weerpresentator bij de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), om precies te zijn. In de afgelopen jaren is ze een veelbesproken dame geweest, om meerdere redenen.

In deze blog vertellen we je graag over wie Jacotte Brokken eigenlijk is, waar ze vandaan komt en wat haar werk nou zo interessant maakt. Ga er lekker voor zitten en laat je verrassen door deze bijzonder leuke vrouw!

Wie is Jacotte Brokken?

Jacotte Brokken groeide op in een gezin waar het onderwijs toch wel centraal stond. Haar moeder was namelijk onderwijzeres in het bijzonder onderwijs. Dat ze later zelf ook op een manier in het onderwijs verwikkeld zou raken, was dan ook geen verrassing.

Maar goed, weervrouw dus. Echter begon het allemaal bij een studie chemie. Kort hierna besloot ze voor de klas te gaan staan, in het middelbaar onderwijs. Hoe leuk ze dat ook vond, het klassenmanagement ging daarin niet altijd even goed. Met een omweg en een paar uitstapjes naar andere banen, zou Brokken uiteindelijk aan de slag gaan met wetenschapsjournalistiek, of eigenlijk klimaatjournalistiek op het hoger onderwijs. Sinds 2023 combineert ze dit met haar baan als weerpresentator op de VRT.

Wat maakt Brokken uniek?

Hetgeen haar uniek maakt, is toch wel de manier waarop ze overkomt. Ze omschrijft dit zelf als haar authenticiteit. Ze is toegankelijk, direct en staat met open armen klaar om iedereen te ontvangen. Is dat een onderdeel van een leraar zijn of iets dat afkomt van haar hoogbegaafdheid? Hoogbegaafdheid? Ja, zeker. Dit is iets waar Brokken in het verleden nog weleens last van heeft gehad. Nu weet ze beter wat het voor haar betekent en wat het kan inhouden. Bij deze weervrouw zit ‘m niet zo zeer in de kennis die ze heeft, maar bijvoorbeeld meer in bepaalde vaardigheden die ze heeft.

Hoe gaat Brokken om met kritiek?

Helaas, als publiek figuur, is Jacotte Brokken ook weleens het mikpunt weest van kritiek. Zo zou ze vervelende berichten krijgen over haar ‘maatje meer’ en is ze weleens slachtoffer geworden van internetfraude. Vooral dat laatste heeft in negatieve zin weleens iets betekent voor haar carrière. Maar, zo optimistisch en veerkrachtig als Brokken is, lijkt ze nog altijd dicht bij haarzelf te staan.

Dus, wij zouden zeggen dat we eigenlijk wel een beetje fan zijn van Brokken. Ze doorbreekt bepaalde stigma’s en staat voor haar vak. Ze houdt zich sterk bij tegenslagen en lijkt verder erg gelukkig te zijn in haar leven. Zo is ze goede vriendinnen met haar moeder (ze is enig kind), heeft een leuke man Tom, met wie ze al enige tijd getrouwd is en woont in een fijn huis.

Op naar een mooie toekomst met nog veel weer gerelateerde berichten van Brokken! Ennûh, Brokken is ook steeds vaker te zien in andere tv-programma’s, dus houd dat ook zeker in de gaten.