white and black soccer ball on grass field white and black soccer ball on grass field

Vincent Mannaert’s vermogen onder de loep

Voor sommige mensen draait het hele leven om één ding: voetbal. Vincent Minnaert is zo iemand. Zijn reis begon als speler, waar hij zijn passie voor het spel ontwikkelde. Na zijn actieve carrière stortte hij zich volledig op de bestuurlijke kant van het Belgische voetbal. Van CEO tot aandeelhouder en uiteindelijk voorzitter van de raad van bestuur, Minnaert heeft elke hoek van het voetbal beheerst. Hij bouwde een netwerk op dat hem in staat stelde om invloed uit te oefenen op alle niveaus van het Belgische voetbal.

Toch gebeurde er in 2024 wat opvallends. Binnen een week tijd nam hij afstand van zijn titel als CEO én van zijn aandelen. Ook zijn rol in de Raad van Bestuur is no more. En oh ja, voor de niet-kenners onder ons, dat ging over alles bij Club Brugge, dat hij had. In deze blog lees je meer over wie Vincent Mannaert is, wat zijn vermogen is en nog veel meer relevante informatie. Lees je mee?

Back in time

Eens voetbalde Mannaert zelf. Hij speelde met grote namen, maar zou uiteindelijk zelf niet een hele carriere als professioneel voetballer worden. Dat had onder andere te maken met de keuze die hij maakte om te gaan studeren, rechtsgeleerdheid aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel) en een studie aan Vlerick Business School, om precies te zijn. Mannaert werd in elk geval in 2011 aangesteld als CEO van Club Brugge en speelde een cruciale rol in de herstructurering en modernisering van de club. Onder zijn leiding behaalde Club Brugge meerdere landskampioenschappen en verbeterde het zijn financiële en sportieve positie aanzienlijk.

Voordat hij bij Club Brugge kwam, was Mannaert actief in verschillende functies binnen het Belgische voetbal, waaronder bij Lokeren en Zulte Waregem. Hij staat bekend om zijn strategische visie, zakelijk inzicht en het vermogen om een winnende cultuur binnen de clubs waar hij werkte te bevorderen

Inkomsten en verdiensten

We vinden het nog steeds altijd indrukwekkend om te beseffen dat er bakken en bakken met geld rondgaan in de wereld van het voetballen. Zo zou Vincent, naar zeggen van De Tijd, financieel onafhankelijk zijn. Het was een tijdje geleden dan ook nog niet echt duidelijk wat hij wilde gaan doen. Immers is het zo dat Mannaert niet hoeft te werken als hij dat niet wil. Wel trok het hem aan om in de sport te blijven.

Maar goed, al die jaren dat hij succes boekte bij de Club, boekte zijn eigen portemonnee waarschijnlijk ook wel enig succes. In elk geval gaan er speculaties rond van dat Mannaert een vermogen zou hebben van waar je ‘u’ tegen zegt.

Verkoop aandelen

Zo zou Mannaert dus zijn aandelen van de club hebben verkocht. Hoewel er niet precies bekend is wat het bedrag van die verkoop is, schatten meerdere bronnen het op een cijfer van 8 cijfers. Dat betekent, voor de snelle rekenaars onder ons, dat het gaat om een veelvoud van miljoenen. In elk geval super voor Manneart zou je zeggen. Die hoeft z’n leven niet meer te werken.

Converse

Tja, dan nog even dat snelle vertrek. Waar ging dat eigenlijk om? Hoewel we niet alle ins en outs van de situatie kennen, zou het zo maar eens te maken kunnen hebben met het gedrag van de oud-CEO. Hij zou alcoholproblemen hebben, er was volgens sommige personen in bepaalde tijden sprake van grensoverschrijdend gedrag en het liep even niet meer. Enfin, we hopen dat het goed gaat met alle betrokkenen. We hopen je voor nu voldoende te hebben geïnformeerde en zien je graag een volgende keer terug op onze website!