two persons riding on bicycles two persons riding on bicycles

Wie is Jasper Philipsen’s vriendin?

Je leven voor een deel in dienst stellen van een ander. Dat is eigenlijk wel wat de vriendin van Jasper Philipsen voor hem doet. Want, zo blijkt, Jasper Philipsen is een professioneel wielrenner wie het liefst zo goed mogelijk wil presteren. Hoe je dat doet? Nou, door je alleen te hoeven focussen op ht fietsen en niet op randzaken zoals het huishouden. Lees in deze blog het hele verhaal.

Wat kenmerkt Philipsen?

Hij is gespecialiseerd in sprinten en staat bekend om zijn explosieve eindsprint. Philipsen rijdt voor het Alpecin-Deceuninck team en heeft zich gevestigd als een van de top sprinters in het peloton. Hij won verschillende etappes in grote wedstrijden, waaronder de Tour de France, waar hij in 2023 vier etappes won en de groene trui (puntenklassement) veroverde. Philipsen wordt geroemd om zijn snelheid, techniek en vermogen om zich in het juiste positie te plaatsen voor een sprint.

Hij wordt geprezen om zijn doorzettingsvermogen en winnaarsmentaliteit, al is dat laatste soms iets wat hem ook tegen kan staan. Hij wil namelijk zó graag, dat dit soms averechts werkt als hij niet wint. Om die knop weer om te zetten, is onder andere zijn vriendin in het leven.

Wie is zijn vriendin?

Melanie Peetermands is de naam van de jonkvrouw wie al jarenlang aan de zijde van Peetermans. Het is zij die zich realiseerde dat ze Philipsen alleen kon helpen als ze haal eigen carriere wat minder hard was hield.

Zo studeerde Peetermans, wie overigens kampt met de darmziekte Colitis ulcerosa, allereerst om leerkracht te worden. Echter was er iets in zich dat veel meer naar een andere tak van sport lonkte. Ze besloot uiteindelijk om makelaar te worden, maar doet dit nu nog maar op freelance basis omdat ze veel bezig is met de zorg voor Philipsen.

Wat doet Peetermans?

Zo zorgt ze ervoor dat er een bordje met eten op tafel staat nadat Philipsen heeft getraind. Ze doet de was, houdt het huishouden bij en zorgt dat de koelkast is gevuld met boodschappen. Ook is ze er op een mentaal vlak helemaal voor hem. Ze is erbij als hij een overwinning heeft, maar dus ook als de rit helemaal niet goed is gegaan.

Sommige mensen hebben hier een duidelijk mening over. Zo zou ze een golddigger en een heleboel andere nare dingen zijn. Maar goed, als ze dit allemaal niet had gedaan, dan zou ze wel zoiets als ’te op zichzelf gericht’ zijn. Met andere woorden, als wielrennersvrouw kan je het in principe nooit helemaal goed doen en dat heeft ze geaccepteerd. Ze leeft haar leven met haar partner en weet wat ze kan doen als hij op trainingskamp is.

Conclusie

Jasper en Melanie hebben een prachtige relatie. Het is wat dat betreft een koppel dat naar elkaar omkijkt en altijd het juiste op een bepaald moment kan zeggen. We hopen dat ze nog lang samen blijven en zich in sommige opzichten niet teveel aantrekken van wat een ander denkt.