blue and green peacock feather blue and green peacock feather

Herman van der Zandt: wie is zijn vriendin?

Hij staat vooral bekend om zijn werk als nieuwslezer en verslaggever bij de Nederlandse publieke omroep. Verder heeft gewerkt voor verschillende programma’s en heeft zich gespecialiseerd in politieke verslaggeving en verslaggeving in sport. Zijn betrokkenheid bij het nieuws en zijn vermogen om complexe informatie helder over te brengen, hebben hem een herkenbaar gezicht gemaakt in de Nederlandse media.

Je hebt het in de titel al kunnen lezen, maar we hebben het hier natuurlijk over niemand minder dan Herman van der Zandt. In deze blog zullen we niet zo zeer gaan op zijn carrière, maar wel over een heel ander onderwerp, namelijk zijn vriendin. Want hoe zit dat nu precies met die twee tortelduifjes. De dame is bijvoorbeeld niet de moeder van zijn kinderen…

De Slimste Mens

Vorig jaar werd bekend dat Van der Zandt in 2024 niet meer de avondetappe zou presenteren. Even later werd bekend dat hij aan de slag gaat voor de KRO-NCRV. Een baan heeft ‘ie al, want in 2025 zal hij De Slimste Mens gaan presenteren. Huidig presentator Philip Freriks heeft namelijk gezegd te willen stoppen met het programma.

Grappig genoeg doet hij in seizoen 2024 zelf nog even mee met het programma. Het publiek ontvangt hem als een slimme, sympathieke man, over wie we natuurlijk veel meer willen weten. Ook schijnt er ineens veel nieuwsgierigheid te zijn voor zijn huidige partner, dus daar hebben wij onze neus ook even in gestoken.

Getrouwd en gescheiden

Jozephine Trehy is de naam van de vrouw van wie hij tijden geleden het hart veroverde. De liefde scheen op dat moment erg hecht te zijn. Er werden uit deze relatie namelijk twee kinderen geboren, dochter Liz en zoon Kees. In 2016 werd de liefde bekroond met een huwelijk, maar helaas mocht dit huwelijk niet heel lang duren.

In 2019 werd namelijk bekend gemaakt dat het stel alweer was gescheiden. Herman van der Zandt zou een nieuwe liefde hebben, wat voor het grote publiek trouwens geen onbekenden waren. Een aantal jaar eerder maakte hij met wetenschapsjournaliste en presentatrice Anna Gimbrère het programma Oranje boven, down under. Blijkbaar is er toen al iets opgebloeid, al wordt aangegeven dat het stel pas samen was toen Van der Zandt al gescheiden was.

Een private relatie

Hoewel het stel er dus geen geheim van maakt samen te zijn, is het wel zo dat ze niet veel over hun relatie delen. Af en toe zie je wel een kiekje van het stel verschijnen, maar de sociale media van beide staat eigenlijk met name vol met werkgerelateerde zaken. En weet je, dat begrijpen we ook eigenlijk wel. Jij zou toch ook niet je hele privéleven op straat willen gooien?

Maar goed, zo zijn wel alweer aan het einde van deze blog beland. We weten wie de vriendin is van Herman van der Zandt en wensen hun al het geluk van de wereld. Mocht je fan zijn van deze beste man, dan kan je hem dus vanaf 2025 terugzien als de presentator bij de Nederlandse De Slimste Mens.